میکرونیدلینگ یک روش ایده آل کلاژن سازی است که به صورت موازی باعث جوانسازی، سفتی پوست، کاهش هایپر پیگمانتاسیون، کاهش اسکار، کاهش چین و چروک پوست و… در عین حال در زمان قابل قبول و با حداقل عوارض یا بدون عوارض ما را به هدف میرساند بعلاوه میکرونیدلینگ به عنوان یک روش مؤثر دارورسانی (مزوتراپی) نیز بسیار کارآمد است. میکرونیدلینگ توسط دکتر علی بابایی در شهرکرد انجام میشود.
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ به صورت القای کلاژنسازی در پوست به روش مکانیکال تعریف میشود. این تعریف بسیار مختصر و مفید است ولی بسیاری از مفاهیم را در خود نهفته دارد. در واقع میکرونیدلینگ با ورود و خروج سوزن به پوست باعث به راه افتادن پروسه التهابی و هدایت بافت پوست به سمت ترمیم و بازسازی خود گردیده که ماحصل آن ایجاد بافت جدید با ظاهر بهتر و عملکرد پویاتر خواهد بود.
میکرونیدلینگ روشی غیرتهاجمی برای جوانسازی پوست صورت است که میتواند توسط افراد در سنین مختلف مورداستفاده قرار گیرد. این روش کمخطر و کم عارضه، دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد و به دلیل اثرات قابللمس یکی از محبوبترین روشهای جوانسازی است.
طی فرایند میکرونیدلینگ، با استفاده از سوزن های بسیار ریز، میلیون ها میکروکانال در اپیدرم و درم ایجاد میگردد.
وارد کردن سوزن ها به داخل پوست، باعث افزایش انتشار فاکتورهای رشد از فیبروبلاست ها، پلاکت های خونی و بهبود عملکرد فاکتورهای رشد alpha و Beta میگردد. این فرایند منجر به افزایش تولید کلاژن و الاستین توسط فیبروبلاست ها می شود. کراتینوسیت ها نیز به محل نیدلینگ در اپیدرم منتقل شده و در آنجا تکثیر می شوند و در نتیجه باعث افزایش ضخامت اپیدرم می گردند.
مطلب پیشنهادی:کربوکسی تراپی با لیزر
میزان عمق نفوذ سوزن در میکرونیدلینگ چقدر است؟
در این روش نفوذ سوزن به داخل پوست می بایست به حدی باشد که خون ریزی های ظریف داخل پوستی ایجاد گردد (pin point bleeding).
در میکرونیدلینگ اپیدرم سوراخ می شود اما تخریب نمیشود، بنابراین، اپی تلیال در مدت زمان کوتاهی بازسازی شده و در نتیجه دوران نقاهت پس از درمان بسیار کوتاه خواهد بود.
انواع روش های میکرونیدلینگ بر اساس عمق نفوذ سوزن:
۱- میکرونیدلینگ سطحی (جهت جوانسازی اولیه و حداکثر تا عمق ۰.۵ میلی متر) روی اپیدرم کانال های بسیار ریزی ایجاد می کنند که باعث میشود فاکتورهای رشد از کراتینوسیت ها آزاد شده و فعالیت آنها در اپیدرم افزایش یابد.
۲- میکرونیدلینگ عمقی (جهت جوانسازی پیشرفته، اسکارها، استریا… از عمق 0.5 تا حداکثر 3 میلی متر) فرایند بهبود زخم موجب می شود کراتینوسیت ها و فیبروبلاست ها تحریک گردند، که نتیجه آن افزایش فعالیت TGF-β3 و افزایش رشد و نمو سلول های اپیدرم، کلاژن، الاستین و GAG (گلیکوز آمین گلیکان) میباشد.
- واکنش های آلرژیک به مواد مورد استفاده
- بیماری های پوستی (مانند کلوئید، کهیر و …)
- سرطان پوست
- مشکلات گردش خون
- هموفیلی
- مصرف کومارین ها یا دیگر داروهای ضدانعقاد خون
- دیابت
- صرع
- بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن
– موارد منع موقت
- سرما خوردگی
- عفونت های تب زا یا بیماری های عفونی
- مصرف الکل یا مواد مخدر
- مصرف آنتی بیوتیک ها
- بارداری و شیردهی
- تبخال
- ورم ملتحمه
- پس از انجام جراحی زیبایی (توصیه می شود حداقل یک سال بین جراحی زیبایی و میکرونیدلینگ فاصله باشد).
- پس از شیمی درمانی یا پرتودرمانی (توصیه می شود حداقل ۸ ماه بین شیمی درمانی یا پرتودرمانی با میکرونیدلینگ فاصله باشد).
- پس از انجام IPL یا لیزر درمانی، میکرودرم ابریژن یا درمان با استفاده از اسیدهای میوه (توصیه می شود حداقل یک هفته بین این درمان ها با میکرونیدلینگ فاصله باشد).
مطلب پیشنهادی:کربن تراپی با لیزر
کاربرد های میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست:
- جوانسازی پوست دست صورت و بدن
- ترمیم اسکار و استریا
- رفع چین و چروک سطحی پوست
- تحریک رویش مو
- کاهش ضایعات هایپرپیگمنته
- بهبود استرچ مارک
کاربرد میکرونیدلینگ برای استفاده همزمان میکرو نیدلینگ و مزوتراپی:
- جوانسازی پوست
- روشن کنندگی و درمان لک
- آبرسانی پوست های خشک
- متعادل کردن چربی پوست
- تحریک رویش مو
کاربرد میکرونیدلینگ در مدیکال میکروپیگمنتیشن:
- اسکالپ
- پوشاندن اسکار و آثار سوختگی
- ترمیم لب شکری
- ترمیم هاله سینه
- ترمیم اختلالات رنگدانه ای پوست
- میکروپیگمنتیشن
- تاتوی بدن و صورت
- میکروبلیدینگ
مزیت درمان با میکرونیدلینگ :
- حداقل دوره نقاهت
- درمان تمامی تیپ های پوستی
- ضخیم شدن اپیدرم بعد از هر جلسه درمان
عوارض جانبی در میکرونیدلینگ چیست؟
همانند تمام درمان ها، میکرونیدلینگ نیز ممکن است عوارض جانبی در پی داشته باشد، اما این عوارض معمولاً ۷۲ ساعت پس از درمان رفع خواهند شد.
این عوارض عبارتند از:
- قرمزی و تورم: در طول روز های اول پس از درمان ممکن است تورم و قرمزی در پوست ایجاد شود. دلیل این امر آن است که نفوذ سوزن به داخل پوست باعث ایجاد کانال های بسیار ریز در پوست شده که طی فرایند بهبود پس از درمان برطرف خواهند شد. زخم های کوچک ایجاد شده بلافاصله بسته شده و حدود ۳ ساعت پس از درمان می توان از لوازم آرایشی استاندارد استفاده نمود.
- کلوئید: اگر پوست بیمار مستعد کلوئید سازی باشد، زخم های بسیار ریزی که حین درمان در پوست ایجاد می شود ممکن است منجر به بروز کلوئید در پوست گردد.
- هایپرپیگمنتیشن: در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب پس از درمان، ممکن است هایپرپیگمنتیشن ایجاد شود. اگرچه احتمال آن بسیار کم است. استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF بالای 30 می تواند از بروز آن جلوگیری کند.
- تبخال: در صورتی که بیمار سابقه تبخال داشته باشد انجام میکرونیدلینگ ممکن است باعث ایجاد این ضایعه شود. استفاده از داروهای پیشگیری کننده (ضد تبخال) می تواند در جلوگیری از بروز آن مؤثر باشد.
- هماتوم (کبودی)
- التهاب
- خارش و درد خفیف
میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود
پیش از انجام میکرونیدلینگ، محل درمان را با بی حس کننده موضعی بی حس کرده. یک ساعت بعد، محل با نرمال سالین شسته شده. برای هر بیمار حداقل ۲ جلسه درمان با فواصل ۴ تا ۶ هفته ای انجام میشود. هر جلسه درمان، به طور متوسط ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به طول انجامد. بعد از انجام میکرونیدلینگ، آنتی بیوتیک موضعی بر روی ناحیه درمان استفاده میکنیم و از بیماران خواسته میشود تا به مدت یک هفته در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرند. برای جلوگیری از قرمز شدن و التهاب، به بیماران توصیه شد به مدت ۲ روز بر روی ناحیه درمان پک یخ بگذارند.و روز سوم توسط پزشک معاینه گردد.
کاربرد های میکرونیدلینگ
یکی از روشهای درمانی برای جوانسازی و رفع نواقص ظاهری، میکرونیدلینگ یا درمان از طریق القاء سنتز کلاژن زیرجلدی است. در این روش، از میکرونیدل برای ایجاد جراحت های محدود در ناحیه درم استفاده میشود. این کار منجر به تحریک فرآیندهای ترمیم بافت و در نهایت بازسازی و بازآرایی طبیعی پوست میشود.
1-کاربرد میکرونیدلینگ در درمان اسکار:
پاتوژنز اسکار آکنه آتروفیک به احتمال زیاد به مدیاتورهای التهابی و تخریب آنزیمی فایبرهای کلاژنی و چربی زیر پوستی مربوط میشود. با این وجود، عوامل دیگری از جمله دستکاری ضایعات توسط بیمار می تواند مزید بر علت شود.درمان اسکار ناشی از آکنه با روش های مختلفی انجام می شود که از پرکاربردترین آن ها می توان به لیزر، درم ابریژن، سابسیژن، فیلینگ اسکار، پیلینگ شیمیایی و میکرونیدلینگ اشاره کرد. در دو دهه اخیر میکرونیدلینگ بطور فزایندهای در درمان بسیاری از اختلالات و ضایعات درماتولوژیک از جمله اسکارها بکار گرفته شده است. میکرونیدلینگ از طریق ایجاد گسست مکانیکی در اپیدرم و درم سبب تحریک فرآیند نئوکلاژنزیس میشود. میکروکانالهای متعددی که با نفوذ نیدل به درون پوست ایجاد میشوند، باندلهای فشرده کلاژن را از هم میگسلند و سبب تحریک سنتز کلاژن و الاستین در درم فیبروتیک میشوند. اگرچه مطالعات متعددی حاکی از اثربخشی میکرونیدلینگ در درمان اسکارهای آتروفیک هستند. انتخاب روش درمانی مناسب برای هر بیمار باید به صورت منحصر به فرد و بر اساس فاکتورهای مختلف مانند نوع اسکارها، رنگ پوست بیمار، تجربه درمان گر، طول دوره نقاهت و خواسته ها و انتظارات بیمار صورت پذیرد. در سال های اخیر گزارش های متعددی در خصوص کاربرد موفقیت آمیز میکرونیدلینگ در درمان اسکار ناشی از آکنه در بیماران منتشر شده است. سهولت درمان، نقاهت کوتاه مدت و نتایج مطلوب در بیماران با رنگ پوست تیره از جمله مزایای درمان اسکار ناشی از آکنه با میکرونیدلینگ است. به علاوه، عوارض جانبی میکرونیدلینگ کم تر از دیگر روش های درمانی است. این عوامل سبب شده است تعداد روزافزونی از پزشکان ترغیب به انتخاب میکرونیدلینگ به عنوان روش درمان اسکار ناشی از آکنه شوند. اگر شما بدنبال دکتر میکرونیدلینگ در شهرکرد هستید. برای دریافت مشاوره از دکتر علی بابایی میتوانید با شماره 09135900200 تماس حاصل فرمایید.
نکته: از میکرونیدلینگ برای درمان اسکار هیپرتروفیک(جای محل جراحی) و اتروفیک (جای جوش) استفاده میشود که باعث هم سطح شده این نوع اسکار با سطح مجاور خود میشود.
ضایعات ناشی از آکنه به چند دسته مهم تقسیم میشوند
- ماکولار: اسکارهای هایپوپیگمنته یا اریتماتوز با سطح صاف و بدون ایجاد کانتور
- خفیف: اسکارهای با آتروفی یا هایپرتروفی خفیف که از فواصل ۵۰ سانتی متر به بالا قابل رویت نیستند. این اسکارها در سایه موهای روییده در محل پنهان میشوند. هم چنین مواد آرایشی آن ها را از دید مخفی میکند.
- متوسط: اسکارهای با آتروفی یا هایپرتروفی متوسط که از فواصل ۵۰ سانتی متر به بالا هم قابل رویت هستند. این اسکارها در سایه موهای مجاور پنهان نمیشوند و نمی توان با مواد آرایشی آن ها را از دید مخفی کرد. با کشیدن پوست نواحی اطراف، سطح این اسکارها صاف میشود.
- شدید: اسکارهای با آتروفی یا هایپرتروفی شدید که از فواصل ۵۰ سانتی متر به بالا قابل رویت هستند. این اسکارها در سایه موهای مجاور پنهان نمی شوند و نمی توان با مواد آرایشی آن ها را از دید مخفی کرد. با کشیدن پوست نواحی اطراف، سطح این اسکارها صاف نمیشود.
اسکارهای آتروفیک ناشی از آکنه به سه نوع مختلف icepick ،rolling و boxcar دسته بندی میشوند. در درمان اسکارهای ناشی از آکنه، درمان های ترکیبی موثرتر از درمانهای انفرادی (مونوتراپی) هستند، زیرا هر بیمار معمولاً انواع مختلفی از اسکارها را دارد که درمان آن ها نیازمند استفاده از روش های مختلف برای افزایش حجم، افزایش سفتی و انسجام پوست، جابه جایی بافت و یا بازسازی سطح است. یکی از روش هایی که در سال های اخیر جایگاه مهمی در رفع اسکارهای ناشی از آکنه پیدا کرده است، میکرونیدلینگ است.
میکرونیدلینگ برای درمان اسکار ناشی از اکنه:
1-استفاده از میکرونیدلینگ تنها برای درمان اسکار آکنه
2-میکرونیدلینک به همراه prp اینترا درمال و موضعی: تحقیقات نشان میدهد اثربخشی میکرونیدلینگ +PRP در مدیریت اسکارهای آتروفیک ناشی از آکنه سبب بهبود چشمگیر نتایج بالینی نهایی در مقایسه با مونوتراپی میکرونیدلینگ میشود.
3-درمان ترکیبی پیشنهادی متشکل از میکرونیدلینگ، سابسیژن و PRP در درمان اسکارهای آتروفیک آکنه شدید که از فاصله نیم متری مشخص هستند و نمیتوان با مواد آرایشی آن را محو کرد تاثیر بسیار بهتری از درمان تک تک هر یک از روشهای ذکر شده دارد .معمولا بعد از 3 جلسه درمان هر 3 هفته یک بار تاثیر واضح و مناسب مشاهده میگردد.
4-درمان اسکار آکنه در افراد با رنگ پوست تیره: طبق تحقیقات بعمل آمد پیگمنتیشن متعاقب آکنه که سبب ایجاد اسکارهای پیگمنه می شود نیز می تواند بر اثرات نامطلوب آکنه بر روی بیماران بیفزاید. در بیش از نیمی از بیماران با پوست تیره، هایپرپیگمنتیشن متعاقب آکنه دیده شده است. پاتوژنز این پدیده پیچیده است و به نظر می رسد به عواملی مانند رنگ پوست بیمار، شدت التهاب آکنه و وجود تروما در محل ضایعات مرتبط باشد.
نتایج حاصل از این تحقیق بیان گر اثربخشی میکرونیدلینگ در درمان اسکار و هایپرپیگمنتیشن ناشی از آکنه بوده. عوارض جانبی شامل خشکی موقتی پوست و اریتما و هماتوم محدود و گذرا بود که حاکی از ایمن بودن این روش درمانی میباشد.
5- لایه برداری با گلایکولیک اسید 35٪ و انجام میکرونیدلینگ در جلسات بعدی در درمان اسکار ناشی از آکنه بسیار موثر میباشد
2-تاثیر میکرونیدلینگ در درمان ریزش مو:
- ژنتیک
- فقر آهن
- عفونت ها
- علل باکتریایی مانند فولیکولیت استافیلوکوکی
- علل قارچی مانند کچلی سر (Tineacapiti)
- علل انگلی مانند دمودکس (با تأثیر بر کارکرد غدد سباسه، محیطی بسیار خشک و خشن ایجاد میکند که مستعد ریزش موست).
- کم کاری تیروئید
- شیمی درمانی و سایر داروها
- ضربه مانند تنش بسیار زیاد مو، شانه کردن بیش از حد، سشوار، فر کردن مو
- ناراحتی های پوستی
- درماتیت سبورهای. منجر به تغییر در کیفیت و مقدار ترشحات غدد میشود.
- پوشش چرب، پوسته یا کبرهای که روی پوست سر ایجاد میشود محیط خشنی برای رشد مو به وجود میآورد و میتواند علت اصلی ریزش مو در بسیاری از افراد باشد.
- پسوریازیس
- تصلب پوست
- لوپوس قرص مانند
- میزان مواد مغذی سلول را افزایش میدهد.
- نیدلینگ موجب جریان خون میشود.
- فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) آزاد میکند که رگ بندی فولیکول را بهبود میبخشد، که موجب رشد مو و افزایش فولیکول و اندازه مو میشود.
- سیگنالهای PDGF هم در تعامل اپیدرم-فولیکول دخیل هستند و هم به ترتیب در تعامل مزانشیم پوستی-فولیکول و رشد مزانشیم پوستی دخیل هستند.
- نیدلینگ ممکن است موجب رشد مو از طریق افزایش فعالیت فاکتور رشد فیبروبلاست 7 (FGF-7) در سلولهای پاپیلای پوستی شود.
آلوپسی آندروژنیک نتیجه کاهش تدریجی تراکم مو است. این اختلال گاهی اوقات با تلوژن افلوویوم نیز همراه میشود. یکی از روش های نوین درمان آلوپسی آندروژنیک، میکرونیدلینگ است. میکرونیدلینگ یک روش درمانی غیر تهاجمی است که مبتنی بر ایجاد منافذ سطحی و جراحت های کنترل شده در پوست با استفاده از نیدل های مینیاتوری است. میکرونیدلینگ با افزایش جریان خون در فولیکول مو، سبب تحریک سلول های بنیادی و فعال سازی فاکتورهای رشد میشود. به علاوه، میکرونیدلینگ با ایجاد میکروکانال های متعدد، میزان نفوذ دارو از طریق پوست را افزایش میدهد. به این ترتیب که دارو از طریق میکروکانال های ایجاد شده از سد stratum corneum می گذرد وبنابراین غلظت آن در درم افزایش می یابد. از دیگر پیامدهای میکرونیدلینگ، رگزایی و سنتز کلاژن جدید است.
آلوپسی آندروژنیک پاتوژنزی چند عاملی دارد که در آن هورمون های آندروژنیک مانند دی هیدروتستوسترون نقش کلیدی را ایفا می کنند. این هورمون ها در فولیکول مو میزان فاکتورهای نگهدارنده موهای آناژن (anagen-maintaining factors) را کاهش می دهند و سبب افزایش میزان سایتوکین های محرک آپوپتوز می شوند. پیامد این عوامل، تبدیل زودهنگام موهای آناژن به کاتاژن و ریزش مو است.
درمان های دارویی و غیردارویی مختلفی برای درمان آلوپسی آندروژنیک مطرح شده است. در حال حاضر ماینوکسیدیل و فیناستراید تنها داروهای دارای مجوز FDA برای درمان آلوپسی آندروژنیک هستند.
در بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنیک،می توان از میکرونیدلینک به تنهایی یا با ترکیب مزوتراپی و یا prp میکرونیدلینگ جهت درمان استفاده کرد که نتایج بسیار خوبی دارد. در بیماران مبتلا به تلوژن افلوویوم، میکرونیدلینگ سبب توقف سریع ریزش مو میشود.
در تحقیقی که انجام شده است، ماینوکسیدیل توام با میکرونیدلینگ نسبت به مونوتراپی با ماینوکسیدیل در درمان آلوپسی آندروژنیک اثربخش تر است. هم چنین، از نظر میزان افزایش تعداد و ضخامت مو، میکرونیدلینگ با عمق 0.6 میلی متر نسبت به میکرونیدلینگ با عمق ۲/۱ میلی متر برتری دارد. به علاوه با کاهش عمق نیدلینگ به 0.6 میلی متر از شدت درد و دیگر عوارض جانبی کاسته میشود.
یکی از رایج ترین روش های درمان آلوپسی، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به اسکالپ است. در PRP تراپی به طور متوسط 20 تزریق با فواصل یک سانتی متری در اسکالپ انجام میشود. امکان نفوذ داروها و ترکیبات موثر به ساختارهای زیرین پوست از طریق پرفوریشن های ناشی از میکرونیدلینگ سبب شده است، از این راهکار به طور گستردهای در انتقال موثر ترکیباتی مانند PRP یا داروهایی مورد استفاده در تحریک رویش مو استفاده شود. رایجترین داروهای مورد استفاده در درمان آلوپسی آندروژنیک، ماینوکسیدیل (Minoxidil) و فیناستراید (Finasteride) هستند که موفق به اخد تأییدیه از سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) برای استفاده در درمان ریزش موی هورمونی شدهاند.
3-استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان ملاسما:
ملاسما یک اختلال پیچیده در رنگدانه های پوستی است که درمان آنبا چالش های متعددی همراه است. مشخصه این اختلال اکتسابی، تغییر رنگ موضعی پوست و ایجاد لکه های خاکستری رنگ است. این عارضه در بخش هایی از پوست که در معرض تابش آفتاب قرار گرفته اند روی میدهد.
شایعترین علت پیگمنتیشن پوست، اشعه ماورا بنفش است که باعث تحریک و القاء فرآیند ملانوژنز به صورت مستقیم و غیر مستقیم میشود. به علاوه، در تحقیقات اخیر، ارتباط تابش نور مرئی با ابتلا به ملاسما نیز گزارش شده است. هم چنین، برخی گزارشات حاکی از ارتباط تغییرات هورمونی و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) با ظهور علائم ملاسما است.
در ضایعات پوستی ملاسما، ماست سل ها به وفور یافت میشوند. هیستامین آزاد شده از ماست سل ها می تواند در ملانوژنز نقش داشته باشد. ماست سل ها در پاسخ به تابش اشعه ماورا بنفش، اقدام به ترشح هیستامین می کنند که سبب تکثیر و مهاجرت ملانوسیت ها میشود. ماست سل ها هم چنین با ترشح فاکتورهای آنژیوژنیک، مانند فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF)، فاکتور رشد فیبروبلاست -2 (FGF-2) و فاکتور رشد تغییر دهنده (TGF) باعث تکثیر عروق میشوند.
یکی از ترکیبات مورد استفاده در درمان ملاسما، ترانگزامیک اسید است که خاصیت آنتی فیبرینولیتیکی دارد. این ترکیب ابتدا برای کنترل خونریزی تجویز میشد. اما امروزه به عنوان درمان مکمل در برخی از اختلالات رنگدانه ای مانند ملاسما و هایپرپیگمنتیشن ناشی از تابش اشعه ماورا بنفش نیز کاربرد پیدا کرده است. ویتامین C نیز یکی دیگر از گزینه های موثر در درمان هایپرپیگمنتیشن است که از طریق مهار تایروزیناز عمل میکند.
برای درمان ملاسما میتوان از میکرونیدلینگ به همراه ترانگزامیک اسید و ویتامین C استفاده کرد.
4-استفاده از میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست:
میکرونیدلینگ یک روش ایده آل کلاژن سازی است که به صورت موازی باعث جوانسازی پوست ، سفتی پوست، کاهش هایپرپیگمانتاسیون، کاهش اسکار، کاهش چین و چروک پوست و… به صورت هم زمان در همان جلسات درمان شده و نیاز به راهکار جداگانه برای مشکلات متعدد ندارد، در عین حال در زمان قابل قبول و با حداقل عوارض یا بدون عوارض ما را به هدف میرساند بعلاوه میکرونیدلینگ به عنوان یک روش مؤثر دارورسانی نیز بسیار کارآمد است.
5-استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان ترک پوستی یا استرچ مارک:
استرچ مارک یا استریا یکی از انواع اسکارهای پوستی است که منجر به تغییر رنگ و ظاهر پوست میشود. استرچ مارک با گذشت زمان ممکن است کمرنگ شود اما هرگز به طور کامل ناپدید نمیشود. علت ایجاد استرچ مارک رشد سریع یا اضافه وزن ناگهانی است که منجر به پارگی لایه درم پوست میشود. به علاوه، کشیدگی بیش از حد پوست نیز میتواند سبب ظهور استرچ مارک شود.
این ضایعه پوستی در دوران بلوغ و سه ماهه سوم حاملگی شیوع بیشتری دارد. استرچ مارکها بیشتر در اندامهایی پدیدار میشوند که ذخیره فراوانی از چربی دارند که به عنوان نمونه میتوان به شکم، سینه، ران، کفل، بازو و زیربغل اشاره کرد
کارتریج ۶ پوینت آمیامد با طول سوزن ۱.۵ میلی متری برای ترک های پوستی گسترده بسیار مناسب میباشد.
نکته: دستگاه مورد استفاده در این کلینیک دستگاه میکرونیدلینگ revive میباشد لذا در این مقاله از مزایای این دستگاه و مطالب آن استفاده شده است.
جهت مطالعه موارد بیشتر به سایت زیر مراجعه بفرمایید
بدون دیدگاه