فتق دیسک بین مهره ای گردن

فتق دیسک بین مهره ای گردن


هرنی دیسک بین مهره های گردن

هرنی دیسک بین مهره های گردن منجر به درد های شانه بازو و گردن میشود ، گاهی افراد به مطب مراجعه میکنند و از درد های گردن ، بازو خود شکایت میکنند ، اما چه چیزی باعث بروز این درد ها می شود؟

در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با هرنی دیسک بین مهره های گردن کسب نمایید.

 اپیدمیولوژی : این هرنیاسیون بیشتر در افراد جوان رخ می دهد و شیوع کمتری از هرنی دیسک مهره های لومبار دارد

اتیولوژی : تروما ، مهمترین عامل در ایجاد این بیماری محسوب می شود . شایع ترین محل برای هرنی ، دیسک بین مهرهC5-C6  و C6-C7می باشد .

 این ضایعه در جنس مذکر ، افراد سیگاری و در شنا گرانی که شیرجه می روند ، بیشتر دیده می شود .

 تظاهرات بالینی هرنی دیسک بین مهره های گردن :

بیمار از درد و محدودیت در حرکات گردنی شکایت دارد . انتشار این درد به ناحیه اکسیپیتال ، عضلات اطراف گردن ، عضله  تراپزیوس و اندام های فوقانی می باشد . تندرنس روی زواید خاری ، همراه با درد و انقباض در عضلات پاراورتبرال و تراپزیوس در معاینه دیده میشود . محدودیت و درد در حرکات گردن ، دردناک بودن حرکات شانه بدون محدودیت در حرکات ورادیکولوپاتی به صورت اختلال در حس انگشتان ، کاهش رفلکس های تاندونی و کم شدن نیروی عضلات از دیگر نشانه های موجود می باشند.

روش EMG در تشخیص محل ضایعه کمک کننده است .

علایم بالینی ایجاد شده براساس عصب گرفتار به صورت زیر می باشد:

 ۱ – درگیری عصب C5 سبب ایجاد اختلال حسی در ناحیه فوقانی و قدامی بازو و آرنج می شود ؛ همچنین از نظر حرکتی ، موجب ضعف عضلات دلتوئيد و دو سر بازو ( Biceps ) شده و رفلکس Biceps را تغییر می دهد .

درگیری عصب C6 سبب ایجاد اختلال حسی در قسمت خارجی ساعد ، شست و ایندکس می شود . از نظر حرکتی ، موجب ضعف عضله دو سر بازو و عضلات اکستنسور مچ دست شده و رفلکس های Biceps وبراکیوراد یالیس را تغییر می دهد

 ۳- درگیری عصب C7 , سبب ایجاد اختلال حسی در انگشت میانی می شود ؛ اختلال حرکتی در عضلات Triceps و فلکسورهای مچ دست ایجاد کرده و موجب تغییر در رفلکس Triceps می شود .

 ۴- درگیری عصب C8 :سبب ایجاد اختلال حسی در قسمت فوقانی و قدامی بازو و آرنج شده اختلال حرکتی در عضلات بین استخوانی، فلکسورهای مچ دست و فلکسور انگشتان ایجاد می کند . تغییر رفلکسی نمی دهد .

 ۵- درگیری عصب :T1 سبب ایجاد اختلال حسی در سمت داخلی آرنج شده، اختلال حرکتی در عضلات بین استخوانی ایجاد می کند . تغییر رفلکسی نمی دهد .

 علایم رادیولوژیک :

در مراحل ابتدایی بیماری غالبا رادیوگرافی نرمال است ، تنها ممکن است لوردوز گردنی به علت اسپاسم عضلانی ، کاهش یافته باشد .

 در مراحل پیشرفته بیماری موارد زیر دیده می شود : ۱- کاهش فضای دیسک بین مفصلی ۲- مشاهده استتوفیتها در اطراف فاست

ها و جسم مهرهها ۳- مشاهده سوراخ های بین مهره ای در نماهای مایل و تنگ شدن آنها اثر استوفیتها

نکته : در حال حاضر MRI جهت تشخیص بیماری هرنی دیسک بین مهره های گردن به کار می رود .

درمان : استراحت ، تراکشن مداوم گردن به کمک وزنه ۴-۲ کیلوگرمی همراه با تجویز داروهای شل کننده عضلات ( Muscle Relaxant ) و NSAID و مسکن به عنوان درمان های غیر جراحی می توانند سبب بهبود علائم گردند . در صورتی که اختلالات حرکتی به وقوع پیوندند ، عمل جراحی اندیکاسیون می یابد . عمل جراحی همچنین در مواردی که سایر درمان ها موفقیت آمیز نباشند ، انجام می گیرد .

در این کلینیک در صورتی که علائم حرکتی بوجود نیامده باشد و مشگل بیمار درد باشد واختلال در حس با روش طب سنتی و طب سوزنی و ماساژ درمانی و حرکات نرمشی درمان میشود

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *