کم کاری تیروئید نوزاد یا همان هیپو تیروئیدی نوزادی
کم کاری تیروئید نوزاد یا همان هیپو تیروئیدی نوزاد ، میتوان گفت این بیماری یک بیماری دائمی است و تنها در مواردی به صورت موقتی نمایان میشود که مادر داروی ضد تیروئیدی مصرف کرده باشد در این مطلب همراه ما باشید تا نکاتی در مورد تشخیص و درمان بیماری هیپو تیروئیدی برای شما عزیزان شرح دهیم
هیپوتیروئیدی
در تمام دنیا ، کمبود ید شایع ترین علت هیپوتیروئیدی است . در مناطق دارای ید کافی بیماری های اتوایمیون ( تیروئید هاشیموتو ) و علل آیاتروژنیک ( درمان هیپرتیروئیدی ) شایع ترین علل هیپوتیروئیدی می باشند .
هیپوتیروئیدی مادرزادی
علت بیماری :
این بیماری که عمدتا دائمی است ، در مواردی که مادر داروی ضد تیروئیدی مصرف کرده باشد یا دارای آنتی بادی مسدودکننده گیرنده TSH باشد ، می تواند به صورت موقتی بروز کند .
علل این بیماری عبارتند از : دیس ژنزی تیروئید ( ۸۵-۸۰ ٪ ) ، خطاهای ارثی تولید هورمون ( ۱۰ تا ۱۵ ٪ ) و آنتی بادی ضد گیرنده TSH (٪ ۵ ) .
اختلالات تکاملی در دخترها دوبرابر شایع تر است .
علائم بالینی :
اکثر نوزادان معمولا طبیعی به نظر می رسند و کمتر از ۱۰ ٪ آنها با علائم بالینی تشخیص داده می شوند . این علائم عبارتند از : زردی طول کشیده ، مشکلات تغذیه ای ، هیپوتونی ، زبان بزرگ ، بلوغ تأخیری استخوان ، فتق نافي و علائم تیپیک هیپوتیروئیدی بالغين .
اختلالات دیگر مادرزادی به ویژه اختلالات قلبی در مبتلایان به هیپوتیروئیدی مادرزادی ۴ برابر شایع تر است .
تشخیص و درمان کم کاری تیروئید نوزاد
به علت خطر عوارض شدید عصبی غربالگری نوزادان انجام میشود . غربالگری با سنجش TSH یا T4 از نمونه خون بدست آمده از پاشنه پای نوزاد صورت می گیرد . هنگامی که تشخیص تأیید شد درمان با T4 با دوز اولیه ۱۰-۱۵µg / kg در روز صورت می گیرد . درمان به موقع مانع از افت هوش بیمار خواهد شد . اما در موارد هیپوتیروئیدی بسیار شدید در موقع تشخیص یا در آنهایی که درمان با تأخیر صورت گرفته یا ناکافی بوده ، ممکن است ناهنجاری های عصبی تکاملی خفیفی ایجاد گردد .
در سال اول زندگی برای طبیعی کردن TSH به مقدار زیادی T4 نیاز می باشد
دوز T4 با سطح TSH در خون نوزاد تنظیم می شود
درمان کم کاری تیروئید نوزاد توسط دکتر علی بابایی
کلینیک پارسیان بن 09135900200
بدون دیدگاه