انواع خال و روشهای برداشت:
اکثریت خال ها ولکه های پوستی خوش خیم هستند وخطر ابتلا به سرطان پوست در آنها بسیار کم است بیشتر مراجعات برای برداشتن خال به خاطر زیبائی است .معمولا بعداز برداشتن خال جوشگاه یا رد مختصری باقی می ماند .اما این جوشگاه از نظر زیبایی از خود خال بهتر است .
خال اصولا خوش خیم است وبه جز خال های مادر زادی وخالهای دیسپلاستیک ، سایر خالها اغلب بی خطر هستند .

جراحی یا لیزر کدام مناسب تر است ؟
روش های برداشتن خال ها بستگی به سن بیمار، بزرگ یا کوچک بودن خال ،عمق خال ، رنگ خال، حاشیه منظم یا نامنظم وحتی مکان خال متفاوت است .مثلا خال های مادرزادی بهتر است با جراحی برداشته شوند چون عمق خیلی زیادی دارند ،یا خال هایی که دارای موهای ضخیم هستند نیز باید به روش جراحی برداشته شوند زیرا سلول های خال در طول ریشه مو وجود دارند. در حالی که خالهای بدون رنگ ویا خالهای ریز وسطحی را به روش لیزر، رادیوفرکونسی ویا حتی کوتر هم می توان به صورت کامل از بین برد .

علت برگشت خال (عود ) چیست ؟
خال فقط همان چیزی که میبینیم نیست بلکه سلول های حاشیه خال بی رنگ هستند . بنابراین هنگام برداشتن خال باید کمی از حاشیه به ظاهر سالم خال هم برداشته شود . اگر حاشیه برداشته نشود ممکن است این سلول های حاشیه مجدد فعال شوند وخال دوباره رشد کند وبه صورت یک نقطه تیره در محل خال ظاهر گردد .

در این موارد باید حتما به پزشک مربوط مراجعه نمود تا اقدام به برداشتن آن شود .در سنین زیر ۳۰ سال چون سلول های خال فعال هستند امکان رشد مجدد خال وجود دارد .در سنین بالاتر ویا خالهای برجسته بی رنگ امکان برگشت خال کمتر است .

عوارض برداشتن خال چیست؟
۱. قرمزی جای خال
معمولا بعد از جراحی ویا لیزر خال،یک قرمزی در محل برداشت خال ایجاد می شود که طی چند روز تا چند هفته خود بخود از بین می رود.

۲. تیرگی جای خال(PIH)
در بعضی پوستها مخصوصا پوست های سبزه و گندمگون امکان دارد جای خال کمی تیره تر شود لیکن اغلب طی چند هفته تا چند ماه به مرور از بین می رود.

۳. اسکار (جوشگاه ویا رد )
احتمال باقی ماندن اسکار (باقی ماندن جای خال) بعد از عمل خال بستگی به مهارت پزشک ونوع ترمیم پوست دارد؛ البته که در خال های بزرگتر امکان اینکه از خود رد به جابگذارند بیشتر است. خالهای روی نواحی برجسته گونه ها نیز امکان به جا گذاشتن رد را دارند و همچنین در خال های فاصله گردن تا سینه امکان به جا گذاشتن اسکار هیپرتروفیک(گوشت اضافی ) بیشتر است. نتیجه برداشتن خال در واحی مقعر صورت مثل بناگوش وخط خنده عالیست ودر خیلی از موارد هیچگونه جوشگاه ویا رد بجا نمی گذارد

آیا برداشتن خال باعث تبدیل آن به بدخیمی می شود ؟
خیر . اینکه به ندرتاً بعضی افراد را می بینیم یا می شنویم که به دنبال برداشتن خال دچار سرطان پوستی در آن محل شده اند این است که برخی ضایعات پوستی که ظاهرا به عنوان خال برداشته می شوند ، اشتباهاً تشخیص داده اند وبه اسم خال برداشته شده اند در حالیکه این ضایعه از اول خال نبوده بلکه تومور ویا سرطان پوستی کوچک بوده اند وچون عمق آنها اصولی برداشته نشده است بلافاصله تومور عود می کند واین گمان می رود که خال بدنبال جراحی سرطانی شده است . این در حالیست که آن توده از اول خال نبوده وهمان سرطان پوست بوده است . پس برداشتن خال ( اگر واقعا خال باشد ) هیچ مشکلی از نظر سرطانی شدن ندارد .
چه تغییراتی در خال نیاز به مراجعه به پزشک دارد ؟
خالهائی که دچار تغییر رنگ ، شکل ،حاشیه و یا اندازه ویا غیر قرینه شوند نیاز به آزمایش دارند ، همچنین خالهایی که به خارش می افتند یا دچار خونریزی می شوند ویا حاشیه نامنظم دارند بهتر است پس از برداشتن به پاتولوژی فرستاده و از حیث بدخیمی بررسی شوند

‫0/5 ‫(0 نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *